![](https://www.b01arquitectes.com/wp-content/uploads/2015/11/copy-B01-arquitectes.png)
Rehabilitació
Eficiència és per B01 arquitectes, fer el millor ús possible d’allò que un té a la seva disposició. Aplicar aquest concepte a l’entorn construït vol dir que molts edificis existents poden millorar notablement la seva qualitat arquitectònica i les seves prestacions energètiques si se’ls hi aplica una rehabilitació ben acotada: el denominat “retrofitting”. Els edificis són reciclables i tenen varies vides. Hi ha un potencial latent tant en una intervenció en un edifici d’alt valor patrimonial com en la renovació integral d’un edifici d’oficines relativament “joves” i d’escassa qualitat. Solucionar la pobreza energética de edificios construidos desde los años 50-60, implica que intervenciones en ellos tendrán que concebir-se desde el confort interior y la experiencia climática del futuro usuario. Calculamos las estrategias pasivas y el funcionamiento de las instalaciones en todos sus aspectos (luz, aire, humedad) con software de última generación. Así el comportamiento energético viene a ser un ‘input’ tangible, elemental para el proyecto arquitectónico.
Solucionat la pobresa energètica d’edificis construïts des dels anys 50-60, implica que les intervencions en ells tindran que concebre’s des del confort interior i l’experiència climàtica del futur usuari. Calculem les estratègies passives i el funcionament de les instal·lacions en tots els seus aspectes (llum, aire, humitat) amb software de darrera generació. Així el comportament energètic ve a ser un “input” tangible, elemental pel projecte arquitectònic.
Contemplar a fons l’ús i l’explotació d’un edifici és important en lo funcional i en lo econòmic, per la inversió en “retrofitting” que suposa. La pròpia rehabilitació té que generar a mig termini uns estalvis que compensin la inversió inicial. Aquest estalvi suposa la reducció dràstica d’emissions CO₂ associades a l’ús i per tant una aportació a la lenta transformació de la Societat cap al 0-Carbono (GTR2014 del GBCe). El territori urbà ja no ha de créixer més. El que fa falta és augmentar la qualitat de la ciutat consolidada. Projectem la millora d’edificis existents com un motor per que les ciutats siguin més fortes, fomentant la complexitat, la mixtura, la densitat i l’activitat urbana, i per tant, la cohesió social.